Oleje to nie tylko niezastąpiony dodatek kulinarny, ale także produkty kosmetyczne i zdrowotne. Można je tłoczyć z nasion praktycznie każdej rośliny. Co roku rynek zdobywają kolejne zaskakujące produkty.

Firma PRO AKTIV postanowiła stworzyć nową serię olejów w kapsułkach, w skład, której wchodzą: olej jarzębinowy, olej z dzikiej róży, olej rokitnikowy oraz absolutny hit – olej z pestek arbuza.

 

Oleje roślinne w diecie

 

Oleje pochodzenia roślinnego od zarania dziejów stanowią doskonały dodatek kulinarny. Tłuszcz poprawia smak wielu potraw, jak również zapewnia odpowiednie wchłanianie niektórych witamin. Kolejnym aspektem są walory zdrowotne dowiedziono bowiem, że oleje pochodzenia roślinnego z dużą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, spożywane na zimno, są dużo zdrowsze od tłuszczów nasyconych (zwierzęcych, jak również roslinnych) 

 

Najpopularniejszymi olejami stosowanymi w Polsce są: olej słonecznikowy, olej lniany, olej rzepakowy oraz oliwa z oliwek. Od niedawna coraz większą popularnością cieszy się także olej z czarnuszki, kokosowy oraz z ostropestu. 

 

Dlaczego oleje w kapsułkach PRO AKTIV?

 

Firma PRO AKTIV postanowiła wytworzyć nową serię olejów i zamknąć je w miękkich kapsułkach żelowych. Dzięki tej formie oleje są w stanie zachować swoją pełną świeżość. Dobra informacja dla wegetarian i wegan, w powłokach kapsułek zamiast żelatyny wieprzowej użyto agaru , czyli naturalnego zagęstnika roślinnego z alg. Kapsułki to też dobre rozwiązanie podczas podróży czy w przypadku osób, które nie lubią płynnej konsystencji produktów olejarskich. 

Naturalnie wytłaczane oleje PRO AKTIV posiadają wiele walorów prozdrowotnych, dzięki odpowiedniemu przechowywaniu, produkt znajdujący się wewnątrz kapsułki może w pełni zachować swoje właściwości., gdyż się nie utlenia pod wpływem działania powietrza oraz światła słoencznego. Wygoda i jakość to dwa podstawowe założenia, które przyświecały stworzeniu olejów w kapsułkach.

 

Dla kogo dedykowana jest nowa seria olejów w kapsułkach firmy PRO AKTIV?

 

Seria olejów w kapsułkach PRO AKTIV dedykowana jest dla całej rodziny, dzieci, dorosłych, osób starszych, osób z niedoborami oraz w okresach rekonwalescencji. Coraz częściej po tego typu produkty sięgają aktywne osoby dbające o swój wygląd, zdrowie i odpowiednią jakość skóry, a także osoby zapracowane, przemęczone i żyjące „na wysokich obrotach“. 

Oleje PRO AKTIV polecane są dla wegetarian i wegan jako uzupełnienie diety w ważne dla zdrowia składniki. Na rynku leków ziołowych i suplementów diety, mamy wiele produktów, spośród których nie łatwo dokonąć wyboru. Oleje PRO ACTIV zadowola nawet najbardziej wymagających i świadomych klientów. 

 

Olej jarzębinowy syberyjski PRO Aktiv

 

Olej jarzębinowy syberyjski w kapsułkach to prawdziwy skarb pochodzący z serca tej nie do końca poznanej krainy. Surowy klimat oraz ciągła zmienność pogody wykształciła w roślinach duże umiejętności adaptacyjne, dzięki temu są bardzo wytrzymałe oraz bogate w składniki witaminowe i mineralne. Jako przykład można wymienić np: kwas linolenowy, kwas linolowy i kwas oleinowy oraz niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe czyli omega 3 oraz omega 6. Znajdziesz kwas foliowy, amigdalinę i olej tłuszczowy, kryptoksantynę, witaminę E, dużą ilość witaminy C, ryboflawinę, witaminy P, pierwiastki śladowe (mangan, żelazo, aluminium), fosfolipidy, karoten.

 

Masz nadciśnienie? Doceń olej jarzębinowy syberyjski PRO AKTIV

 

Nadciśnienie i choroby krążenia, to obok nowotworów najczęstsza przyczyna powikłań zdrowotnych. Warto dbać o prawidłową profilaktykę i regularnie kontrolować jego stan. Bardzo ważnym aspektem jest utrzymanie odpowiednich wartości ciśnienia spoczynkowego. Jako dodatek do kuracji farmakologicznej można z powodzeniem stosować zdrowe tłuszcze roślinne. Z pomocą przychodzi olej jarzębinowy. Produkt zawiera istotne żywieniowo dawki niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. Dowiedziono naukowo, że regularne spożywanie tych tłuszczy, może wykazywać właściwości regulujące ciśnienie krwi oraz może wzmacniać serce.

 

Olej jarzębinowy syberyjski– witamina C

 

Olej z jarzębiny to doskonałe źródło naturalnej witaminy C. Systematyczne stosowanie produktów z jarzębiny pozwala nam na dostarczenie dużej ilości witaminy C. W produkcie znajduje się czysty kwas askorbinowy, czyli naturalny środek o działaniu antyseptycznym w doskonale przyswajalnej formie. Ciekawostką jest to, że w jarzębinie znajdziemy kilka krotnie więcej witaminy C niż w owocach cytrusowych, ponadto jest dużo łatwiej przyswajalna.

 

Olej jarzebinowy syberyjski pomoc na niestrawność!

 

W tradycyjnym ludowym ziołolecznictwie stosowane były odwary z jarzębiny przy wszelkich problemach ze strony układu pokarmowego.

Podobnie jak sam owoc jarzebinowy, tak i olej z jarzębiny ma właściwości wspomagające pracę układu pokarmowego. Szczególnie korzystnie działa na błonę śluzową żołądka. Regularne stosowanie jarzębiny powinno przynieść ulgę osobom z chorobą refluksową oraz niestrawnością.

 

Olej z dzikiej róży PRO AKTIV bogactwo antyoksydantów i witaminy C

 

Witamina C, inaczej kwas askorbinowy to jedna z najlepiej przebadanych substancji na świecie. Podobnie do oleju z jarzębiny, olej z pestek dzikiej róży cechuje bardzo duża zawartość naturalnej witaminy C. Warto zaznaczyć że dzika róża zawiera także sporą ilość naturalnych bioflawonoidów, działa antyseptycznie i może być polecana przy przeziębieniach oraz w ich profilaktyce.

 

Olej z dzikiej róży PRO AKTIV, a niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe OMEGA 3, 6, 9

 

NNKT, czyli niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, to jedne z najważniejszych substancji mających zastosowanie w profilaktyce naszego zdrowia i dobrego samopoczucia. Kwasy tłuszcze Omega 3, 6 oraz 9 powinny być dostarczane regularnie i w odpowiednich proporcjach  (1 : 4 – Omega 3 do Omega 6). Systematycznie dostarczanie tych składników ma wyraźny wpływ na funkcjonowanie układu krążenia, układu nerwowego oraz także bezpośrednio na pracę mózgu oraz pamięć.

 

Zadbaj o swoją skórę! Wybierz olej z dzikiej róży PRO AKTIV

 

Olej z dzikiej róży, to istny magazyn składników prozdrowotnych i co ciekawe, coraz częściej doceniają to producenci kosmetyków. Na rynku produktów naturalnych powstają całe serie na bazie dzikiej róży. Ten niezwykły owoc zawiera kwas askorbinowy, beta karoten, naturalne flawonoidy, kwasy retinowe, witaminy z grupy B oraz rutynę!

Nic dziwnego, że dzika róża znalazła zastosowanie w kosmetologii. Jest ona polecana dla osób z cerą problematyczną, trądzikową, naczynkową oraz jako środek opóźniający procesy starzenia się komórek skóry. Ze względu na dużą ilość witaminy C, produkt bierze aktywny udział w syntezie kolagenu.

 

Olej rokitnikowy PRO AKTIV – silny antyoksydant

 

Rokitnik to roślina wywodząca się z bardzo surowego syberyjskiego klimatu. Surowcem leczniczym są owoce, liście, pestki, kora oraz korzenie. Rokitnik bywa nazywany panaceum na każdą dolegliwość, zawiera komplet aminokwasów, beta karoten, rutynę, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, duże dawki witaminy C oraz, jako jedna z niewielu roślin, nie zawiera askorbinazy – enzymu odpowiadającego za rozpad witaminy C.

 

Zadbaj o swoje serce z olejem rokitnikowym PRO AKTIV!

 

Rokitnik zadba o Twoje serce, nie tylko dzięki dużej zawartości kwasów omega 3, ale przede wszystkim przez swoje właściwości ochronne mięśnia sercowego. W medycynie ludowej owoce rokitnika, były traktowane jako środek wspomagający przy arytmii, nadciśnieniu oraz niewydolności krążeniowej. W dzisiejszych czasach produkty z rokitnika są stosowane jako alternatywa lub dodatek do kuracji konwencjonalnej.

 

Kłopoty z cholesterolem? Tutaj też pomoże olej z rokitnika!

 

Pisząc o sercu nie można zapomnieć o cholesterolu. Prawidłowy poziom tego składnika gwarantuje nam lepsze zdrowie oraz dobre samopoczucie. Należy mieć na uwadze że nie liczy się tylko sam poziom cholesterolu ale także jego odpowiednie proporcje. W nomenklaturze medycznej występuje pojęcie dobry cholesterol HDL oraz zły cholesterol LDL, najistotniejszą sprawą jest aby w organizmie występował właściwy stosunek HDL(dobry) do LDL(zły). Wpływ na zachowanie tej równowagi może mieć zdrowy tryb życia, kwasy omega 3, unikanie stresu oraz stosowanie dobrej jakości suplementacji. Ponadto rokitnik dzięki zawartości witaminy C i rutyny, może działać wspomagająco na uszczelnienie naczyń krwionośnych oraz poprawę jakości żył.

 

Zadbaj o piękny wygląd razem z rokitnikiem.

 

Olej z rokitnika to środek na tyle uniwersalny że chętnie sięgają po niego osoby dbające o swoją cerę. Produkt ze względu na dużą zawartość witaminy C i rutyny może być polecany dla osób z cerą naczynkową. Zawarty w rokitniku beta karoten, nada skórze piękny odcień i ochroni ją przed procesami starzenia. Systematyczne przyjmowanie kapsułek z olejem z rokitnika, może przynieść bardzo pozytywne efekty w wielu aspektach zdrowotnych.

 

Olej z pestek arbuza – właściwości

 

Arbuz jest rośliną z rodziny dyniowatych, spokrewnioną z ogórkiem. Został uznany jako owoc, przez swój słodki smak i dużą zawartość fruktozy. Arbuz jest owocem polecanym w ciepłe dni, dobrze nawadnia, a przy tym dostarcza duże ilości soli mineralnych  – zwłaszcza potasu. Olej wyciskany z pestek arbuza to prawdziwe bogactwo składników, zawiera: witaminę C, witaminę PP, selen oraz cynk. Regularne stosowanie oleju z pestek z arbuza PRO AKTIV może przyczynić się do regulacji równowagi kwasowo zasadowej, która jest niezwykle ważna do utrzymania odpowiedniej wagi.

 

Olej z pestek arbuza na odchudzanie

 

Podstawą zdrowia i szczupłej sylwetki jest przestrzeganie kilku zasad: należy unikać słodyczy i żywności przetworzonej, zadbać o odpowiednią ilość ruchu oraz spożywać posiłki o odpowiednich i regularnych porach. Cennym sprzymierzeńcem w walce z nadwagą i otyłością, będzie olej z pestek arbuza. Produkt wspiera trawienie, poprawia metabolizm oraz przyczynia się do wyregulowania gospodarki wodno-elektrolitowej.

Co najważniejsze, według najnowszych badań arbuz może także ograniczać zatrzymywanie się tkanki tłuszczowej, szczególnie w okolicach brzucha i pępka.

 

Odkrycie sezonu. Olej z pestek arbuza PRO AKTIV jest ważny szczególnie dla mężczyzn!

 

Olej z pestek arbuza, zawiera dużą ilość selenu oraz cynku, stąd tak chętnie jest wybierany przez mężczyzn. Składniki te są niezbędne m.in do prawidłowej produkcji męskiego nasienia. Produkt może wykazywać właściwości poprawiające pracę gruczołu krokowego oraz wzmocnić ogólną witalność organizmu. Olej z pestek z arbuza jest polecany szczególnie panom po 45 roku życia. Można określić go odkryciem sezonu!

 

Sprawdź cenę olejów w kapsułkach firmy PRO AKTIV w naszej hurtowni zielarskiej GreenPort24 

POLECANE W TEJ KATEGORII:

Pin It on Pinterest

Share This