Rokitnik i acerola to owoce zawierające duże ilości witaminy C oraz innych cennych, naturalnych substancji wspierających nasze zdrowie. Przygotowane w postaci musu są świetnym dodatkiem do potraw, deserów oraz jako profilaktyka wielu chorób.

Czym jest rokitnik i skąd pochodzi?

 

Rokitnik zwyczajny nazywany jest też rosyjskim ananasem pochodzi z Azji, natomiast aktualnie występuje w wielu różnych zakątkach świata, jest bardzo mało wymagający jeżeli chodzi o botanikę. Rokitnik znajdziemy również w Polsce, szczególnie w północnych częściach kraju.

Krzewy tej rośliny są również sadzone ozdobnie. Rokitnik posiada niewielkie ciemnopomarańczowe owoce, jest w smaku dosyć kwaśny (za sprawą dużej ilości witaminy C). Warto wspomnieć, że nie zawiera on enzymu, który rozkłada witaminę C, czyli askorbinazy. Ponadto pestki rokitnika są bogate w NNKT czyli: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3,omega 6,omega 9, a nawet mało popularna i rzadko występująca omega 7.

 

Acerola – źródło naturalnej witaminy C

 

Acerola, nazywana inaczej wiśnią z barbados, zyskuje ostatnio bardzo na popularności, za sprawą dużej ilości łatwo przyswajalnej witaminy C oraz antyoksydantów.

Te niewielkich rozmiarów owoce kryją w sobie szereg właściwości wzmacniających odporność, już ludy pierwotne stosowały acerolę jako środek przeciwzapalny i stymulujący immunologiczny.

 

Wspólne działanie rokitnika i aceroli

 

Niektóre substancje stosowane razem, mogę działać antagonistycznie lub synergistycznie. W przypadku rokitnika i aceroli mówimy o synergii, czyli wzajemnym wzmacnianiu działania substancji aktywnych. Wyobraźmy sobie bogactwo minerałów, witamin oraz kwasów tłuszczowych z rokitnika wraz z ogromną zawartością witaminy C z aceroli. Takie połączenie działa bardzo szybko i z dużą siłą wspiera układ odornościowy oraz chroni przed stresem oksydacyjnym.

 

Kiedy stosować mus z rokitnika i aceroli?

 

NATTURELLY MUS ROKITNIK I ACEROLA można stosować profilaktycznie, w celu zwiększenia odpronośći oraz podczas przeziębienia. Produkt możemy spozywać sam, z sokiem, jako dodatek do deserów i musli.  Z powodzeniem możemy stosować mus jako przekąskę dla dzieci. Mus nie zawiera cukru, więc z powodzeniem może być stosowany przez diabetyków. Bogactwo minerałów powoduje, że jest dobrym środkiem dla osób z anemią.

 

Dlaczego warto wybrać mus z rokitnika i aceroli firmy Natturelly?

 

Wybierając odpowiedni produkt na odporność, zawsze powinniśmy kierować się jakością oraz stopniem przetworzenia surowców. Mus z rokitnika i aceroli firmy Natturelly wytwarzany jest z całych owoców: miąższu, pestek oraz skórki owoców (to w niej kryje się największe bogactwo witaminy C)

 

Mus z rokitnika oraz aceroli Natturelly to:

 

  •  produkt w 100% naturalny
  •  wykazuje działanie antyoksydacyjne
  •  wpływa na wzmocnienie odporności
  •  jest bogaty w witaminę C
  • zawiera rutynę (która opóźnia utlenianie witaminy C i wzmacnia naczynia krwionośne)
  • jest bogaty w składniki mineralne i NNKT
  • rokitnik nie zawiera askorbinazy
  • produkt bez cukru (polecany dla diabetyków)
  • nie zawiera konserwantów
  • polecany dla każdej grupy wiekowej, w szczególności dla dzieci.

 

Mus z rokitnika i aceroli w dobrej cenie oraz wiele innych produktów wspierających zdrowie znajdziesz na naszej hurtowni zielarskiej greeport24.pl

Share This