Zwykle gdy pytani jesteśmy o naturalne źródła witaminy C wymieniamy: cytrusy, areolę, paprykę, dziką różę czy natkę pietruszki. Nikt nie spodziewa się, że można ją również znaleźć w…gryce.
Witamina C z gryki to naturalny polski produkt. Wytworzono go z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej. Jedna kapsułka dostarcza nam 125% dziennego zapotrzebowania na ten cenny składnik, w bardzo dobrze przyswajalnej, biologicznie aktywnej formie.
Grykamina C, dzięki naturalnym właściwościom wyciągu z gryki nie zawiera stearynianu magnezu. Jest on powszechnie stosowany w suplementach diety, aby zapobiec pyleniu oraz przyklejaniu się drobinek substancji do opakowania.
Witamina C z gryki:
- pozytywnie wpływa na nasz układ odpornościowy,
- niweluje pierwsze oznaki infekcji,
- reguluje wchłanianie wapnia,
- bierze udział w syntezie kolagenu, którego odpowiedni poziom jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania stawów, układu krwionośnego, zdrowego wyglądu skóry,
- jest silnym przeciwutleniaczem, niweluje działanie wolnych rodników, zmniejszając tym samym ryzyko wystąpienia chorób o podłożu zapalnym.
Grykamina C przeznaczona jest do stosowania dietetycznego u dzieci powyżej 6 roku życia oraz u dorosłych. Zaleca się przyjmowanie 1 kapsułki dziennie, a w okresie zwiększonego zapotrzebowania 1 kapsułkę 3 razy dziennie.
Witaminę C z gryki kupisz w naszym sklepie detalicznym lub, jeśli prowadzisz sklep, w naszej hurtowni: greenport24.pl